Kakao eļļa 150ml

Detalizēti Tilpums: 150ml
Razots: Vācijā
100 % kakao eļļa, kas iegūta ar aukstās spiedes metodi, ir bez konservantiem, aromatizētājiem un garšas uzlabotājiem.
Art: VOG07
Cena: 7,70 €
Apraksts Jau 18. gadsimtā kakao kokam augu klasifikatorā tika dots nosaukums Theobroma, kas tulkojumā no grieķu valodas – «dievu ēdiens», jo šī koka augļi cilvēkiem dāvā unikālo kakao eļļu. Interesanti Kakao jeb šokolādes koks ir audzis Amerikas tropos, un jau senie acteki pamanījuši tā brīnumainās īpašības. Mūsdienās to kultivē visās tropu zemēs, un tas dod ražu divas reizes gadā. Uz 6–12 metrus augstā stumbra tieši cauri koka mizai izaug bāli rozā ziedu čemuri, ar laiku tie attīstās par palieliem (25–30 cm) iegareniem augļiem ar cietu čaulu, kas līdzīgi melonei un iekrāsoti dzelteni sarkanās gammas krāsās. Augļa vērtība ir tā mandeļveidīgajās, pupai līdzīgajās sēklās, kas atrodas augļa mīkstumā. Tām ir asa, rūgtena garša un nav smaržas. No koka uzmanīgi noņemtos augļus sadala un ievieto traukos. Pēc divām trim dienām sākas rūgšanas process (fermentācija): augļa mīkstumā lielā daudzumā esošais cukurs sadalās etilspirtā un ogļskābajā gāzē, masas temperatūra šajā procesā sasniedz 50 grādu. Kakao pupas 7–10 dienu laikā zaudē rūgtumu, kļūst tumšas un iegūst specifisko, tik iecienīto šokolādes aromātu. Pēc tam tās žāvē, fasē maisos un piegādā patērētājiem. Kakao eļļai ir šokolādes aromāts, un savu cieto konsistenci tā saglabā līdz +25 grādiem, tā ir krēma krāsā un kūst 33–36 grādu temperatūrā. Kakao eļļu izmanto pārtikas un konditorejas rūpniecībā, kā arī kosmetoloģijā un medicīnā. Sastāvā: magnijs, kalcijs, hroms, jods, dzelzs, cinks, minerālais sērs, peptīdi, antioksidanti – neaizstājamās aminoskābes, taukskābes (60 %) – Omega 3 un Omega 6, Е vitamīns (tokoferols – latīņu Тосos phero – pēcnācējus nesošs!) – taukos šķīstošs, dabīgs un nozīmīgs antioksidants; - magnijs ir pats svarīgākais elements cilvēka sirds darbībai, kā arī smadzeņu un zarnu trakta darbībai, atslābina muskuļus, noņem spazmas un stiprina kaulu sistēmu. Kalcijs, kas arī ir kakao sastāvā, nepieciešams katrai mūsu ķermeņa šūnai, saglabā muskuļu, nervu, asins veselību. Ja organismā trūkst kalcija, tas pakļauts riskam saslimt ar vairāk nekā 200 slimībām Hroms. Kakao satur lielu daudzumu hroma. Šī mikroelementa svarīgākā bioloģiskā nozīme ir ogļhidrātu apmaiņas procesa un glikozes līmeņa asinīs regulēšanā. Tas normalizē šūnu membrānu caurlaidību glikozei un funkcionē kopā ar insulīnu, tādēļ nepieciešams cukura diabēta slimniekiem (pirmām kārtām II tipa slimniekiem), jo šiem slimniekiem tā līmenis asinīs ir pazemināts. Bez tam hroma nepietiekamība kavē augšanu, izraisa nervu darbības traucējumus, pazemina spermatozoīdu spēju apaugļot. Par tā trūkumu organismā liecina slikti dzīstošas brūces, matu izkrišana, atmiņas pasliktināšanās, pazemināta uzmanība. Tiek nomākti spermatoģenēzes procesi. Sākot lietot kakao eļļu, seksuālās dzīves uzlabošanās ir acīm redzama. Dzīvais kakao sekmē apetītes pazemināšanos, kakao eļļai piemīt spēja šķīdināt šūnās esošos liekos taukus un izvadīt tos no organisma. Dzelzs.Kakao ir viens no augu valsts līderiem dzelzs satura ziņā. Kā liecina pasaules veselības organizāciju dati, katram piektajam planētas iedzīvotājam organismā trūkst dzelzs. Pastāvīgā nespēka sajūta, nogurdināmība, depresija, galvas sāpes, sausa āda, nagu lūšana un problēmas ar matiem – visi šie simptomi liecina par dzelzs deficītu. Taču tās nav tikai kosmētiskas problēmas. Daudzi pētījumi norāda, ka dzelzs deficītam ir saistība ar onkoloģisko saslimšanu biežumu. Dzīvā kakao regulāra lietošana palīdzēs jums mainīt dzīves stilu. Jau mēneša laikā uzlabojas ādas krāsa un veselība, turklāt daudz labāk, nekā lietojot kosmētiskos līdzekļus. Kā liecina neatkarīgo ekspertu organizāciju klasifikācijas dati, dzīvā kakao eļļas iedarbība uz ādas veselību ir visaugstākajā līmenī. Regulāri lietot dzīvo kakao absolūti nepieciešams sievietēm pēc 40 gadu vecuma. Mūsdienu medicīna dzelzs deficīta trūkumu ārstē ar preparātiem, taču ir izpētīts, ka organisms tos asimilē ne vairāk kā 2–3 %. Atlikusī to daļa uzkrājas sievietes muskuļu audos, jo netiek izvadīta no organisma, un ar laiku tas atstāj negatīvu ietekmi un sekas. LIETOŠANA Iekšķīgi: Lietot pa 0,5 ēdamkarotei 3 reizes dienā stundu pirms ēšanas, ja ir angīna, plaušu karsonis, tuberkuloze. Lieto kā pretklepus un atkrēpojošu līdzekli, slimojot ar bronhītu, elpošanas ceļu vīrusu slimībām, hronisku pneimoniju, kā arī bronhīta ar astmatiskiem komponentiem profilaksei. Lietot ar karstu pienu (uz 100–150 ml piena 0,5 tējkaroti vienā reizē). Ārstējot bronhītu un lai pastiprinātu asins piegādi plaušām, iesaka krūšu kurvja masāžu ar kakao eļļu. Tāpat šo eļļu ieteicams lietot visa ķermeņa masāžai. Kakao eļļai ir patīkams aromāts un maiga garša. Ginekoloģijā kakao eļļu lieto dzemdes kakla erozijas ārstēšanai – 1 tējkaroti eļļas izkausē ūdens peldē, pievieno 10 pilienus smiltsērkšķu eļļas, samaisa, sagatavo ar to tamponus un uz nakti ievada makstī. Ārstēšanās kurss 14–18 dienas. Aterosklerozes ārstēšanai lietot pa 0,5 tējkarotei kakao eļļas 2 reizes dienā no rīta un vakarā 15 minūtes pirms ēšanas. Izvada no organisma holesterīnu un kavē nogulšņu veidošanos uz asinsvadu sieniņām. Holecistīta ārstēšanā izmanto kā žultsdzenošu līdzekli, kā arī zondēšanai: 1 ēdamkaroti kakao eļļas izkausē ūdens peldē un izdzer agri no rīta tukšā dūšā. Apgulties, uzlikt siltu termoforu uz labā sāna un pagulēt 1,5–2 stundas. Procedūru vēlams veikt reizi nedēļā, vislabāk – brīvdienā. Ārīgi: Atsevišķu locekļu vai visa ķermeņa masāžai – pašsajūta būs lieliska!Kā jau šokolādē! Izmanto niezes mazināšanai un lai mazinātu apdeguma izraisītas sāpes. Palīdz varikozu čūlu ārstēšanā – kā aplikācijas uz slimajām vietām. Lieto ekzēmas, sēnīšu slimību, kā arī sasprēgājušu pēdu ārstēšanā un krūts dziedzeru kopšanā, barojot bērnu. Iespējamās blakusparādības Var izraisīt alerģisku reakciju. Nav ieteicams lietot iekšķīgi vai masāžai, ja ir bezmiegs un paaugstināta uzbudināmība. Kakao eļļa šokolādei Kakao eļļa un sarīvēts kakao proporcijā 1:2 + medus pēc garšas, šokolāde iznāk stingra un negraudaina. Ļoti gardi – 150 g šokolādes, 50 g eļļas, 100 g cukura (var arī 200 g) un 100 g 10–15% saldā krējuma , visu sasildīt ūdens peldē, samaisīt līdz viendabīgai masai, ja veidojas nelieli gabaliņi, atdzesēt un sasildīt vēlreiz, masa būs viendabīga un ļoti garšīga. Šokolādes un riekstu šerbets Ja jums ir rīvēts kakao un kakao eļļa, var pagatavot šokolādes un riekstu šerbetu (var izmantot arī tikai rūgto šokolādi). Recepte ir ļoti vienkārša, bet rezultāts pārsteidzoši labs. 1–1,5 glāzes (apm. 200–250 g) dažādu riekstu, 1 bundžiņa iebiezinātā piena; 270 g rīvēta kakao (vai 370 g  rūgtās šokolādes kakao un kakao eļļas vietā), 100 g kakao eļļas, 75 g mīksta sviesta. Sagatavot riekstus – nedaudz apcept un sagriezt palielos gabaliņos. Iebiezināto pienu sasildīt līdz 35–40 grādiem! Sasmalcināt kakao un kakao eļļu un izkausēt ūdens peldē līdz viendabīgai masai. Noņemt no uguns, pievienot iebiezināto pienu un sviestu, maisīt, līdz iegūta viendabīga un bieza masa. Pievienot riekstus, samaisīt, izlikt masu ar pergamentu izklātā kvadrātveida formā (15х15 vai 20х20), atstāt uz dažām stundām vēsā vietā. Sagriezt nelielos gabaliņos. Uzglabāt ledusskapī.