Kaņepju eļļa 100ml

Detalizēti Tilpums: 100ml
Ražots: Vācijā
100% Kaņepju eļļa bez konservantiem, aromatizētājiem un garšu piedevām.
Art: VOG12
Cena: 3,60 €
Apraksts Kaņepju eļļa, kas iegūta no lauksaimniecībā izmantojamām kaņepju sēklām, līdz ar linsēklu eļļu, vienmēr bija viena no populārākajām,iecienītāķajām un kulinārijā plaši izmantojamām augu eļļām. Divas augu „pamateļļas”, kuras gadu tūkstošu garumā ikdienas uzturā lietoja ziemeļu slāvi ir linsēklu un kaņepju eļļas. Kaņepju eļļas ārstnieciskā iedarbība uz cilvēka organismu izskaidrojama ar to, ka mūsu organisms saņem dabīgu produktu, kura sastāvu tas vislabāk adoptē, bet daudzi šī „dzimtā” produkta komponenti ir nepieciešami pilnvērtīgai organisma funkcionēšanai. Runājot mūsdienu valodā, kaņepju eļļa ir „diētisks produkts ar augstu bioloģisko vērtību”. Kaņepju eļļa satur antioksidantus, proteīnus, karotīnu, fitosterolus, fosfolipīdus, kā arī daudz lietderīgas minerālvielas, ieskaitot kalciju, magniju, sēru, kāliju, dzelzi, cinku un fosforu. Kaņepju sēklu eļļa ir olbaltumvielu avots un tā satur visas divdesmit aminoskābes, ieskaitot deviņas pamata (neaizstājamās) aminoskābes. Kaņepju eļļa satur arī А , B1, B2, B3, B6, C, D, un E vitamīnus. Kaņepju eļļas zaļā krāsa ir izskaidrojama ar augstu hlorofila līmeni eļļā, kuru satur sēklas. Taču vērtīgākā kaņepju eļļas īpašība ir augstais taukskābju daudzums, kurš ir augstāks nekā jebkurai citai augu eļļai. tas ir 75 %. Bez tam, kaņepju eļļa satur 2.6 % GLA (Gamma – linolskābe), atvasināts no EFA. Omega 3 un Omega 6 skābju proporcija ir 1:3, šī ir optimālākā divu Esenču Taukskābju (EFA) Omega 3 (LNA) un Omega 6 skābju (LA) attiecība. Taukskābes: Alpha Linolenic – 16-20% – omega 3, Gamma Linolenic – 4-5% – gamma-linolskābe, Oleic – 11-14%, Linoleic – 50-60% – omega 6, Palmitic – 6-7% Stearic – 1-2% Kaņepju eļļas iegūšanas metode: auksta kaņepju sēklu presēšana. Kaņepju eļļa – nerafinētā. Kaņepju eļļa ir efektīvas, veselīgas un garšīgas zāles pret daudzām slimībām! Medicīnas literatūrā ir ziņas par to, ka kaņepju eļļa palīdz augšējo elpošanas ceļu kataru, hronisko un aso bronhītu, bronhozītu, dzimumorgānu, žultspūšļa, nieru un citu cilvēka orgānu slimību ārstēšanā. No kaņepju raušiem iegūtās zāles ārstē tādas saslimšanas, kā neirastēnija, impotence, rahīts, diatēze. Preparātus no kaņepju sēklām (uzlējuma vai tā saucamā kaņepju piena veidā) izmanto kā attīrošus ,urīnu dzenošus, mīkstinošus un stiprinošus līdzekļus. Tos nozīmē gremošanas aparāta un dzimumceļu un urīnceļu iekaisumu (gonoreja, žultspūšļa katars, priekšdziedzera iekaisums), hemoroja, tūsku, skrofulozes, plaušu tuberkulozes, nervu novājējuma gadījumos. Tautas medicīna rekomendē apceptas kaņepju sēklas ar sāli kā līdzekli, kas aktivizē dzimumdarbību. Kaņepju sēklas mitro komprešu veidā (kā mīkstinošu un pretsāpju līdzekli) izmanto mastīta, hroniskā reimatisma, augoņu, apdegumu, saberzumu un citu slimību gadījumos. - kaņepju eļļai piemīt lieliskas barojošas, reģenerējošas un aizsargīpašības. - kaņepju sēklu eļļa piešķir ādai maigumu un elastību, pateicoties savai spējai noturēt ādas mitrumu, efektīvi cīnās ar atūdeņošanu. - kaņepju sēklu eļļai piemīt augsta caurlaides spēja, tā ātri iesūcas un bez taukaina spīduma, lieliski atjauno ādas tekstūru. - kaņepju eļļa stiprina kapilāru sieniņas un tai piemīt antikuperozā iedarbība. - pateicoties savai spējai saistīt brīvos radikāļus, kaņepju eļļa efektīvi pasargā ādu no priekšlaicīgas novecošanas. - kaņepju eļļa kosmētiski labi ietekmē matu stāvokli: baro kapilāru šķiedru, uzlabo matu struktūru, piešķir papildus mirdzumu, elastīgumu, apjomu un atvieglo veidošanu. Kaņepju eļļu āda uzsūc ātri un pilnīgi. Āda tik ātri asimilē eļļu, kā daudzi to sauc par „sauso eļļu”. Eļļa, kas vislabāk uzsūcas ādā. Ādas kopšanai eļļa tiek bieži izmantota kopā ar linsēklu vai nerafinēto olīveļļu. Taukaina āda – kaņepju eļļa rekomendēta porainai ādai, tā atjauno ādas barjeras funkciju, efektīvi regulē tauku dziedzeru darbu un normalizē to izdalāmā sekrēta sastāvu, paātrina reģenerācijas procesus, mitrina. Tai piemīt pretiekaisuma īpašības. Lieto bojātai ādai. Ātri iesūcas, neatstāj taukainu spīdumu. Sausa āda – kaņepju eļļa bagātināta ar neaizstājamām taukskābēm, tāpēc tā veicina ādas aizsargbarjeras atjaunošanu. Tai piemīt lieliskas mitrinošas īpašības, uzlabo sejas krāsu. Nobriedušai ādai – baro un izgludina grumbiņas. Izmanto ekzēmas un proriāzes ārstēšanā. Kaņepju eļļa matu šampūnos un balzāmos paaugstina matu elastību, mitrina un atvieglo ķemmēšanu, piešķirot matiem spīdumu un dabīgu mirdzumu. Bez tam, neseni kaņepju sēklu eļļas pētījum parādīja, ka tā aizsargā ādu no ultravioletiem stariem . Kaņepju eļļu izmanto kulinārijā ,salātos,cepot dažādus pīrāgus, kosmētikā, medicīnā, kā arī tā ir populāra zvejnieku vidū, jo baltā upju zivs nereaģē ne uz vienu mūsdienu ēsmu tā, kā uz kaņepju eļļu. Kaņepju eļļas glabāšanas termiņš: 6-12 mēneši, glabājot vēsā vietā, izvairoties no tiešiem saules stariem.