Rīcineļļa 100ml

Detalizēti Tilpums: 100ml
Ražots: Vacijā
100 % rīcineļļa, kas iegūta ar aukstās spiedes metodi un ir bez konservantiem, aromatizētājiem un garšas uzlabotājiem.
Art: VOG02
Cena: 4,90 €
Apraksts Vēl nesenā pagātnē ar rīcineļļu kā ļoti rūgtām zālēm biedēja bērnus, pudelīte ar uzrakstu „Rīcineļļa” bija attēlota gan bērnu grāmatās, gan multiplikācijas filmās, un tā atradās praktiski katrā mājā. Rīcinaugs, no kura sēklām iegūst šo eļļu, tiek uzskatīts par vienu no indīgākajiem ārstniecības augiem. Tā sēklās bez taukainās eļļas ir arī toksiskas vielas (rīcins, rīcinīns), taču presēšanas procesā augā esošās indīgās vielas paliek izspaidos un eļļa ir absolūti nekaitīga. Ar šo eļļu ārstē apdegumus, brūces, saaukstēšanās un zarnu trakta slimības, lieto arī kā mīkstinošu līdzekli. Rīcineļļas iedarbība ir plaša, tā ir viens no lētākajiem un arī efektīgākajiem līdzekļiem, ko izmanto kosmētikā. Skaistuma industrijā tā kļuvusi populāra, pateicoties tās bagātīgajam sastāvam. SASTĀVĀ: Rīcineļļa ir bagāta ar E vitamīnu un dažādām minerālvielām, kas baro ādu, tās sastāvā ir arī taukskābju triglicerīdi ar antibakteriālu un antiseptisku iedarbību. Savukārt rīcinolinskābe veiksmīgi novērš ādas raupjumu, padara sejas ādu gaišāku un izlīdzina to. Rīcineļļa stimulē elastīna un kolagēna procesus ādā. Kā liecina medicīniskie pētījumi, rīcineļļā esošie skābju savienojumi labi palīdz atbrīvoties no pūtēm, bet, piemēram, rīcinolinskābes dziļā iedarbība ādas šūnās novērš vīrusu un baktēriju attīstību. LIETOŠANA Rīcineļļas efektivitāte pazīstama jau izsenis. Jau pirms vairākām paaudzēm to izmantoja matu, sejas un ķermeņa kopšanai. Daudzus gadu desmitus ārsti šo eļļu ieteica kā vēderu mīkstinošu līdzekli, taču līdz ar medicīnas attīstību un jaunu farmācijas preparātu rašanos dabīgie līdzekļi zaudē savu nišu, arī rīcineļļas kā ārstniecības līdzekļa popularitāte ir mazinājusies. Tomēr eļļas vērtīgo īpašību dēļ to lieto arī mūsdienās kā kosmētisku līdzekli sejas ādas un matu kopšanai. Tautas medicīnā rīcineļļu ar panākumiem izmanto novājēšanai, un kopā ar diētām un fizisku slodzi tā dod labu rezultātu. RĪCINEĻĻA KĀ MĪKSTINOŠS LĪDZEKLIS Rīcineļļai kā līdzeklim cīņā ar liekajiem kilogramiem ir savi piekritēji, taču par tās lietošanu ir ne mazums arī negatīvu atsauksmju. Pirmām kārtām jāatceras, ka to nevajag lietot par daudz: samērīgās devās šī eļļa tiešām palīdz attīrīt organismu, taču, pārlieku daudz to lietojot, var rasties problēmas un organisma atūdeņošanās, kā arī A, E, C vitamīna un citu tik būtisko elementu zudums. Kā mīkstinošu līdzekli rīcineļļu var lietot gadījumos, kad olbaltumvielu pārbagātības dēļ organismā radušās problēmas ar vēdera izeju. RĪCINEĻĻA KOSMĒTIKĀ Rīcineļļu kosmētikā pirmām kārtām izmanto kā barojošu līdzekli sausai ādai. Tā kā eļļai ir izteikta barojoša un mīkstinoša iedarbība, tā palīdz cīnīties ar tādām problēmām kā ādas sausums, mitruma trūkums, lobīšanās, raupjums, nelīdzenums un ādas elastības zudums. Rīcineļļu var izmantot jutīgai ādai kā lielisku mīkstinošu un nomierinošu līdzekli. Taču tā var izprovocēt arī alerģisku reakciju, tādēļ nepieciešama individuāla pieeja. Ja jau pēc pirmās lietošanas reizes rezultāts bijis negatīvs, šī eļļa jums neder. Tā kā šai eļļai ir ādu izlīdzinoša un atjaunojoša iedarbība, nereti to lieto nedziļu krunku likvidēšanai uz sejas. Īpaši piemērota ādas barošanai un krunciņu likvidēšanai ap acīm. Populāra ir rīcineļļas lietošana skropstu kopšanai. Šī eļļa ne tikai veicina skropstu augšanu, bet arī nostiprina tās, novēršot matiņu lūšanu un izkrišanu. Bez jau minētajiem lietojuma veidiem var ieteikt šo eļļu arī kā ādu balinošu līdzekli, kas palīdz  cīnīties ar vasarraibumiem un pigmenta plankumiem. Tāpat tā noderīga, lai atbrīvotos no kārpām un citiem veidojumiem uz ādas. Šim nolūkam āda vairākas reizes dienā atsevišķu punktu veidā jāapstrādā ar tīru rīcineļļu (vai sajauktu vienādās devās ar smiltsērkšķu eļļu). Kā jau teikts iepriekš, rīcineļļa satur daudz rīcinolinskābes, kas labi mīkstina ādu, taču atsevišķos gadījumos var izraisīt alerģiju. Tādēļ nav ieteicams rīcineļļu tīrā veidā lietot sejas ādas kopšanai. Vislabāk to sajaukt ar kādu citu dabīgu eļļu, piemēram, sezama, avokado, mandeļu vai naktssveces eļļu vai dažus rīcineļļas pilienus pievienot sejas krēmam un krēmam, kas domāts ādas kopšanai ap acīm, kā arī losjonam un tonikai. Krēma vai losjona devai vienai reizei pietiks ar 2–3 pilieniem šīs eļļas, bet krēma vai gēla lietošanai ap acīm – ar 1 pilienu. Pirms lietošanas šo maisījumu nedaudz jāuzsilda, pēc tam uzmanīgi jāiepliķē ādā, piemēram, ādas zonā ar krunciņām. Lai iegūtu labāku rezultātu, procedūru atkārto 2 reizes katru dienu. RĪCINEĻĻA KĀ NOTIEVĒŠANAS LĪDZEKLIS Cīņai ar lieko svaru var ieteikt vairākas receptes. To pamatā ir zarnu trakta un organisma attīrīšana. Kā lietot rīcineļļu? Pirmajā variantā tiek piedāvāts 2–3 tējkarotes rīcineļļas lietot no rīta pirms brokastīm. Turpmākajā dienas gaitā to neiesaka lietot, jo efekts būs pietiekami jūtams. Ārsti neiesaka pārlieku aizrauties ar rīcineļļas lietošanu, lai negatīvi neietekmētu veselību.  Šādi eļļu dzer vienu nedēļu, pēc tam uz nedēļu pārtrauc tās lietošanu un atsāk atkal uz 7 dienām.