Sinepju eļļa 250ml

Detalizēti Tilpums: 250ml
Ražots: Vācijā
100% sinepju eļļa no dzeltenām sinepju sēklām bez konservantiem, aromatizētājiem un garšu piedevām.
Cena: 5,10 €
Apraksts Gadsimtiem ilgi veiksmīgi tiek lietota ne tikai kā vērtīgs diētisks pārtikas produkts, bet arī kā daudzfunkcionāls ārstniecisks profilakses līdzeklis. Ļoti bagāta ar vitamīniem, dabas „antibiotikām”, bioloģiski aktīvām vielām, piemīt plašas derīgas īpašības ( baktericīdas, antivīrusa, pretsāpju, antihelmintu, imunitātes stimulējošās, pretasiņošanas, pretaudzēju, brūču dziedinošās, antiseptiskās un citas). Ieteicams Kā aktīvi stimulējošā uztura procesu Profilaksei un pilnai žultsakmeņu slimības, aknu taukainas distrofijas, holecistīta, hepatīta un cirozes ārstēšanai. Asins sastāva uzlabošanai un asinsrites sistēmas funkcionēšanai Vīriešu un sieviešu dzimumorgānu sfēras uzlabošanai Kā efektīvs līdzeklis muskuļu un locītavu slimības ārstēšanai Kosmetoloģijā – kā līdzeklis sejas ādas un ķermeņa kopšanai Kā pretsāpju, baktericīdu, pretasiņošanas un pretaudzēju līdzeklis. Sastāvs: Vitamīni E, A, D, B3, B6, B4, K, P, fitosteroles, hlorofils, fitoncīdi, glikozīdi, ēteriskā sinepju eļļa, polinepiesātinātās taukskābes Pielietošana Iekšķīgi – 1 tējkarote 3 reizes dienā 30 minūtes pirms ēšanas Ārīgi punktveidīgi – skarto ķermeņa daļu ieziešana Ārīgi plaši – ieziešana masāžas laikā Sinepju eļļai piemīt specifiska, tikai tai raksturīga pikantā garšaun aromāts. Cepti kartupeļi, zivs, pankūkas, kuras ir pagatavotas uz šīs eļļas, iegūst neatkārtojamu garšu. Sinepju eļļa salātos, vinegretos uzsver dārzeņu dabas garšu, ēno tos ar savu maigu aromātu. Pateicoties sinepju eļļai salāti ilgāk saglabājās, tāpēc kā tai piemīt antiseptiskās un baktericīdas īpašības. Sinepju eļļa ilgi uzglabājās, lēni un vāji oksidējās. Papildus informācija Sinepju eļļa satur visus tauku šķīstošus vitamīnus. No visām eļļām tikai sinepju un griķu satur karotīnu. Sinepju eļļā vitamīns A uzglabājās ilgstošu laiku ( līdz 8 mēnešiem), retinols veicina organisma augšanu un attīstīšanu, nodrošina gļotādas un ādas epitēlija normālu funkciju, paaugstina organisma pretestību pret infekcijām. Sinepju eļļa ne tikai pati satur vitamīnu B6, bet veicina šī vitamīna izstrādi ar mikroorganismu palīdzību, kuri apdzīvo zarnas. Vitamīns B6 ieņem vadošu lomu slāpekļa vielmaiņā, sintēzes procesos un aminoskābju sadalījumā. Sinepju eļļā satur vitamīnu D 1,5 reizes vairāk nekā saulespuķu eļļa. Vitamīns E saglabājās tajā 4-5 reizes vairāk nekā saulespuķu eļļā. Tā trūkums veicina vielmaiņas traucējumus, vietēja skābekļa trūkuma attīstību. Sinepju eļļa ir bagāta ar holīnu, tā satur vitamīnus K un P, kuri paaugstina kapilāru izturību un elastību, uzlabo to caurlaidību. Satur nepiesātinātas taukskābes, tajā skaitā linolskābi, kurai piemīt tādas pašas īpašības kā un taukskābēm Omega-3 grupas, kuras atrodas zivju eļļā un linsēklu eļļā. Satur beta-sitosterīnu (izpauž pretsēnīšu, bakteriostatistisku aktivitāti), hlorofiles (uzlabo asins sastāvu, paaugstina hemoglobīnu un leikocītu, eritrocītu skaitu). Sinepju eļļas ārstnieciskās pielietošanas spektrs ir diezgan plašs. Sinepju eļļu lieto masāžai. Sportisti dot tai priekšroku, jo tā spēj noņemt muskuļu spriedzi, kura rodas intensīvu fizisku vingrinājumu dēļ. Lieto artrīta un podagras ārstēšanai. Sinepju eļļai piemīt labas dezinfekciju īpašības un pārtrauc asiņošanu no ievainojumiem neilgstošās lietošanas gadījumā. Ar eļļu, kura ir izspiesta no dzeltenām sinepju sēklām, var bez jebkāda kaitējuma smērēt acis. Neviena cita eļļa neesot tik efektīva un nekaitīga tādu jūtīgu vietu smērēšanas laikā kā deguna dobums, ausis, kakls, anus vai ģenitālijas. Tā arī nostiprina ādu un pastiprina tās pigmentāciju. Arī tiek lietota kā ārējs vietējs kairinošs un novēršanas līdzeklis, kurš izraisa ādas apsārtumu, jo satur savā sastāvā glikozīdu sinigrīns. Izārstē kuņģa zarnu trakta slimības. Atsvaidzina un padara jaunāku ādu, novērš matu izkrišanu un sirmumu. Cilvēkiem ar ļoti jūtīgu ādu sinepju eļļa var izraisīt kairinājumu, īpaši ja tā ir zemas kvalitātes. Pārdodamu mūsdienās sinepju eļļu iegūst galvenokārt no melno sinepju sēklām un var būt pielietota masāžas laikā tikai tad, ja tā ir augstās kvalitātes.