Zīdkoka, inku un godži ogu maisījums 150g

Detalizēti Žāvētu ogu maisījums no zīdkoka, inku un godži ogām.
Sastāvdaļas: žāvētas godži ogas (33,3 %), žāvētas zīdkoka ogas (33,3%), žāvētas inku ogas (33,3%).
Neto svars: 150g
Art: 10000011
Cena: 5,80 €
Apraksts

Žāvētu ogu maisījums no zīdkoka, inku un godži ogām.

Ogu maisījuma pamatā ir eksotiskās zīdkoka, inku un godži ogas. Lietojiet šo maisījumu kā dabīgu uzkodu starp ēdienreizēm, kā arī pēc un pirms sportiskām aktivitātēm.

Pievienojiet  augļus vai citas piedevas un baudiet to, lutinot un mīlot sevi.

Sastāvdaļas: žāvētas godži ogas (33,3 %), žāvētas zīdkoka ogas (33,3%), žāvētas inku ogas (33,3%).

 

100 g produkta satur:

Enerģētiskā vērtība: 355 kcal/1356 kJ

Tauki: 21.1 g

no tiem: piesātinātās taukskābes-0.17 g

Ogļhidrāti: 28,7g

no tiem: cukuri-18,7 g

Olbaltumvielas: 5,1 g

Sāls: 0.01 g

Neto masa: 150 g

Rekomendējam uzglabāt sausā, vēsā vietā.

 

Inku ogas, sauktas arī par fizāļa ogām jeb fizāļiem, ir ļoti iecienītas Dienvidamerikā. Gadsimtiem ilgi Andu kalnos inku ogas ievāca savvaļā.

Inku ogām ir skābeni sulīga garša. To piedeva bagātinās kokteiļu garšas buķeti, var pievienot muslim, augļiem, salātiem un desertiem.

Speciālisti iesaka dienā apēst ap 100 g šo ogu (apm. vienu sauju). 

Svaigā veidā Inku ogai ir oranži dzeltena krāsa, tai apkārt ir papīram līdzīgas lapas. Kaltētām ogām ir bronzas krāsa. 

Inku ogas satur vitamīnus A, B1, B2, B6, B12 un C,  kas nostiprina sirdi, centrālo nervu sistēmu, uztur veselīgus matus, ādu un nagus, kā arī veicina sarkano asins ķermenīšu ražošanu. 

Inku ogas ir lieliski palīdz uzlabot zarnu veselību. Tās satur bioflavonoīdus, kam ir pretiekaisuma un pretvīrusu īpašības. Inku ogas samazina holesterīna līmeni, un tās ir ir dabisks enerģijas avots.

Inku ogas satur olbaltumvielas. Tās ir dabīgs dzelzs avots, kas palīdz nodrošināt enerģiju, samazināt nogurumu un nespēku, kā arī palīdz uzturēt imūnsistēmu. 

Produkts piemērots vegāniem un veģetāriešiem.

 

Zīdkoka ogas tiek audzētas Āzijas valstīs. Ogas pēc garšas un izskata ir līdzīgas avenēm, tikai baltā krāsā un vēl saldākas.

Lietošana uzturā: lietojiet dienā aptuveni 100 g  zīdkoka ogas cukuroto saldumu vietā, kā arī kokteiļos, pievienojot brokastu muslim vai iekļaujot desertu sastāvā.

Žāvētas baltā zīdkoka ogas ir dabisks, veselīgs un diētisks našķis. Ogas ir saldeni skābas un satur maz kaloriju. Zīdkoka ogas (Mulberry - no angļu val.) ir pārtikas produkts ar unikālām īpašībām. 

Pirmkārt, šīs ogas var ilgi uzglabāt, un tās spēj aizstāt cukuru. Simts gramos ogu ir nedaudz vairāk par četrdesmit kalorijām, tādēļ šīs ogas ir ideāli piemērotas cilvēkiem, kuri seko savam svaram.  Tiem, kas kontrolē savu svaru, ogas ieteicams ēst tukšā dūšā pirms ēdienreizes. Zīdkoka ogas mazina apetīti un palīdz samazināt insulīna līmeni asinīs. 

Tāpat zīdkoka ogām ir labvēlīga ietekme uz sirds un asinsvadu sistēmu. Tās pazemina holesterīna līmeni un nostiprina nervu sistēmu.

Zīdkoka ogas arī palīdz normalizēt vielmaiņu un attīra asinis.

Šīs ogas satur daudz noderīgu mikroelementu - magniju, dzelzi, kāliju, cinku un fosforu. Tas ir lielisks enerģijas lādiņš mūsu organismam!

Zīdkokas ogas bagātīgi satur antioksidantus, tādējādi tās efektīgi palīdz cīnīties pret ādas novecošanu. 

Mulberry ogas palīdz pie gremošanas trakta slimībām, veicina kuņģa sulas sekrēciju un palīdz novērst vēdera pūšanos un aizcietējumus.  

Pie tam zīdkoka ogas palīdz cīnīties pret matu izkrišanu nosirmojošanu, ļaujot ilgāk saglabāt dabisko matu krāsu. 

Zīdkoka ogu tēja un sula atjauno un mitrina ādu, novēršot pigmentu plankumus.

 

Baltā zīdkoka ogas cēlušās no Ķīnas, kur tās kultivē jau gandrīz četrus tūkstošus gadu. No Ķīnas tas izplatījušās uz Centrālāziju, Indiju, Afganistānu, Pakistānu, Irānu un Eiropu. 

 

Godži ogas tiek dēvētas arī par laimes ogām, kas aizdzen grūtsirdību, uzlabo miegu, garastāvokli un emocionālo labsajūtu. 

Augstā antioksidantu, minerālvielu, vitamīnu, aminoskābju un citu vērtīgu aktīvo vielu satura dēļ Goji ogas dēvē gan par nevīstošas jaunības eliksīru, gan Himalaju iedzīvotāju ilgmūžības noslēpumu.

Eiropā visbiežāk sastopamās ogas ir audzētas ĶTR Ningxia provincē. Ogas tiek audzētas atbilstoši Eiropas Savienības prasībām, ko apliecina Eurofins sertifikāts, kas garantē augstu drošību un kvalitāti.

Goji (Godži) ir nakteņu dzimtas krūmājs Lycium barbarum L ar iegarenām, sārtām, saldskābām ogām. 

Kaltētas ogas uzturā lieto līdzīgi kā rozīnes.

 

Kāpēc lietot Goji ogas:

Tās ir vienas no bagātākajām vitamīna C un antioksidantu augu izcelsmes avotiem uz planētas

Tās aizsargā un stiprina aknas, nieres, redzi

Tās uzlabo seksuālo funkciju (libido) un auglību

Tās uzlabo imūnsistēmu

Tās uzlabo asins cirkulāciju

Tās veicina ilgmūžību – palēlina novecošanās procesus un veicina šunu atjaunošanos

Tās palielina vielmaiņas aktivitāti –  dedzina taukus un labvēlīgi ietekmē gremošanu, tādā veidā veicinot liekā svara samazināšanos

Mononepiesatināto (labo) tauku, šķiedrvielu un fitosterīnu mijiedarbība labvēlīgi ietekmē sirds un asinsvadu, un gremošanas trakta veselību

Sauja Goji ogas noderēs, ja jūtat - saaukstēšanās vai gripa ir klāt.

 

Goji ogas satur:

33 minerālvielas (makro un mikroelementus)

18 aminoskābes, tai skaitā neaizstājamās, no tām 

triptofānu, kura uzlabo miegu, garastāvokli un emocionālo labsajūtu, nepieciešama „laimes hormona” serotonīna un „miega hormona” melatonīna sintēzei;

izoleicīnu – atjauno muskuļu audus pēc treniņiem, kā arī palīdz regulēt cukura līmeni asinīs. Tā piedalās hemoglobīna ražošanas procesā, kā arī asins sarecēšanas nodrošināšanā

6 svarīgākos vitamīnus – C, A, B1, B2, B6, E)

8 polisaharīdus, kas aktivizē un atbalsta imūnsistēmu, palīdz šūnām atjaunoties, palēninot novecošanās procesus. Tās piedalās arī normāla cukura un holesterīna līmeņa uzturēšanai asinīs

6 monosaharīdus

5 nepiesātinātās taukskābes, t.sk. neaizstājamās taukskābes. Tās labvēlīgi ietekmē smadzeņu un nervu sistēmas darbību, ādas veselību, veicinot kolagēna veidošanoa un uzturot ādas mitrumu.

Šķiedrvielas, kas rada pilnuma sajūtu un attur no pārēšanās

Fitosterīnus, svarīgākais - beta-sitosterīnu, kas ir nozīmīgs holesterīna līmeņa regulētājs

Antioksidantus – fenolus un 5 karotinoīdus, t.s. beta-karotīnu un zeaksantīnu, luteīnu, likopēnu, ksantofilīnu.

70-75% no kopējā antioksidantu daudzuma ir zeaksantīns, kura galvenais uzdevums ir aizsargāt acs tīkleni, absorbējot zilo gaismu un darbojoties kā antioksidants. Lietojot Goji ogas, kas satur zeaksantīnu, var samazināt risku saslimt ar vecumu saistītās mākulas deģenerāciju (VMD), kas ir par cēloni redzes zudumam un aklumam cilvēkiem pēc 65 gadu vecuma.

Ievērojamā antioksidantu koncentrācija Goji ogās palīdz cīnīties ar brīvajiem radikāļiem, kas bojā organisma šūnas un audus oksidējot tos. Brīvie radikāļi ir viens no galvenajiem faktoriem, kas paātrināt novecošanās procesus. Tie ievaino šūnu DNS, kā rezultātā rodas dažādas saslimšanas, risks saslimt ar vēzi. Organismam gan ir pašaizsardzības sistēma, bet jo vecāki mēs kļūstam, jo vājāka tā kļūst. Tādēļ, lietojot dabas produktus ar augstu antioksidantu līmeni - Goji ogās tas ir ļoti augsts - mēs varam palēnināt organisma novecošanos, samazinot brīvo radikāļu iedarbību. 

 

100 g produkta satur: 

13,6 g olbaltumvielu 

57,8 g ogļhidrātu

12,2 g šķiedrvielu

112 mg kalciju

1132 mg kāliju 

9 mg dzelzs

2 mg cinka

50 µg selēna

1,3 mg vitamīnu B2 (riboflavīnu)

68,9 mg vitamīnu C

7 mg beta-karotīnu

enerģētiskā vērtība 302 kcal

Kaltētas Goji ogas lieto apmēram sauju (10-20 g) dienā, ieteicams uzsākt pakāpeniski, kā arī pielieto līdzīgi rozīnēm: pievienojot sausajām graudaugu brokastīm, putrām, sacepumiem, saldajiem ēdieniem, mīklai,  cepot kēksus, mufinus un tml.

Interesanti: Pusmūža un vecāka gada gājuma ķīnieši ir iecienījuši Goji ogu uzlējumu: 50-100 g kaltētu ogu liek degvīna pudelē un iztur pāris mēnešus. Esot ļoti efektīvs muguras un kāju sāpju gadījumos, kā arī citām kaitēm.