Zīdkoka ogas, 200g

Detalizēti Zīdkoka ogas
Neto masa: 200g
Izcelsmes valsts: Turcija
Art: E10000001
Cena: 6,40 €
Apraksts

Zīdkoka ogas tiek audzētas Āzijas valstīs. Ogas pēc garšas un izskata ir līdzīgas avenēm, tikai baltā krāsā un vēl saldākas.

Lietošana uzturā: lietojiet dienā aptuveni 100 g  zīdkoka ogas cukuroto saldumu vietā, kā arī kokteiļos, pievienojot brokastu muslim vai iekļaujot desertu sastāvā.

Rekomendējam uzglabāt sausā, vēsā vietā.

100 g produkta satur:

Enerģētiskā vērtība: 43 kcal/182 kJ

Tauki: 0.4 g

no tiem piesātinātās taukskābes: 0.0 g

Ogļhidrāti: 10.0 g

no tiem cukuri: 8.0 g

Olbaltumvielas: 1.4 g

Sāls: 0,025 g

Neto masa: 200 g

Izcelsmes valsts: Turcija

 

Žāvētas baltā zīdkoka ogas ir dabisks, veselīgs un diētisks našķis. Ogas ir saldeni skābas un satur maz kaloriju. Zīdkoka ogas (Mulberry - no angļu val.) ir pārtikas produkts ar unikālām īpašībām. 

Pirmkārt, šīs ogas var ilgi uzglabāt, un tās spēj aizstāt cukuru. Simts gramos ogu ir nedaudz vairāk par četrdesmit kalorijām, tādēļ šīs ogas ir ideāli piemērotas cilvēkiem, kuri seko savam svaram.  Tiem, kas kontrolē savu svaru, ogas ieteicams ēst tukšā dūšā pirms ēdienreizes. Zīdkoka ogas mazina apetīti un palīdz samazināt insulīna līmeni asinīs. 

Tāpat zīdkoka ogām ir labvēlīga ietekme uz sirds un asinsvadu sistēmu. Tās pazemina holesterīna līmeni un nostiprina nervu sistēmu.

Zīdkoka ogas arī palīdz normalizēt vielmaiņu un attīra asinis.

Šīs ogas satur daudz noderīgu mikroelementu - magniju, dzelzi, kāliju, cinku un fosforu. Tas ir lielisks enerģijas lādiņš mūsu organismam!

Zīdkokas ogas bagātīgi satur antioksidantus, tādējādi tās efektīgi palīdz cīnīties pret ādas novecošanu. 

Mulberry ogas palīdz pie gremošanas trakta slimībām, veicina kuņģa sulas sekrēciju un palīdz novērst vēdera pūšanos un aizcietējumus.  

Pie tam zīdkoka ogas palīdz cīnīties pret matu izkrišanu nosirmojošanu, ļaujot ilgāk saglabāt dabisko matu krāsu. 

Zīdkoka ogu tēja un sula atjauno un mitrina ādu, novēršot pigmentu plankumus.

Baltā zīdkoka ogas cēlušās no Ķīnas, kur tās kultivē jau gandrīz četrus tūkstošus gadu. No Ķīnas tas izplatījušās uz Centrālāziju, Indiju, Afganistānu, Pakistānu, Irānu un Eiropu.